Onze voorzitter Mevrouw Hilde Glessner is benoemd tot RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU.

maandag 26 april 2021

Mevrouw H.L. (Hilde) Glessner uit Horn (1950)

                     

Hilde Glessner is een duizendpoot die zich al bijna 50 jaar (!) inzet voor de samenleving en de medemens. Niet alleen als mantelzorger, coach/begeleider en vrijwilliger, maar vooral ook als bestuurder van vele organisaties. De lijst met verdiensten van Hilde Glessner is lang en bij al haar activiteiten spreekt haar sociale hart.

Op geheel eigen wijze en met een enorme persoonlijke betrokkenheid levert ze een bijdrage aan de Vereniging NaoberzorgPunt Roggel, Dorpsbelangen Horn, Seniorenvereniging Horn en Stichting Leergeld Leudal-Maasgouw. Naast haar rol als voorzitter van de Cliëntenraad Hornerheide steekt ze ook zelf de handen uit de mouwen, bezoekt ze eenzame ouderen en brengt ze maaltijden rond als chauffeur voor Tafeltje-dek-je.

Als voorzitter van de Stichting 100 jaar Hornerheide stond ze aan de wieg van het jubileum programma van het burgerinitiatief dat de nauwe banden tussen de inwoners van Horn en Leudal en de instelling wil benadrukken.

Naast alle lokale activiteiten is Hilde Glessner ook provinciaal en zelfs landelijk een actief boegbeeld en een voortrekker, zoals bij de Vereniging Noaberzorgpunt Roggel. De voorbereidingen startten in 2009 en in 2017 ging dit initiatief op in de Stichting Naoberzorg Nederland. Ze is voorzitter van de Stichting Leergeld Limburg, van de Klachtencommissie Burgerkracht Limburg (voorheen Huis voor de Zorg) en bestuurslid bij de KBO Midden Limburg. Ook was ze jarenlang lid en voorzitter van de provinciale klachtencommissie voor maatschappelijk werk en mede organisator van Limburgse Studiedagen Algemeen Maatschappelijk Werk.

Na de verkiezingen in 2018 is Hilde Glessner toegetreden tot de gemeenteraad voor Progressief Akkoord Leudal.

Namens het bestuur en vrijwilligers, Hilde van harte gefeliciteerd.